Har polynerat persikoträd och satt vitlök

Idag har jag gått en lång tur med Zindy på 1 1/2 timme. När jag kom hem blev det te på uteplatsen. Sen fixade jag lite i trädgården medan Paul grillade till lunch! Härligt!

Med pensel polynerade jag vårt persikoträd. Jossan ska hjälpa mig att spaljera det nästa helg :-)Jag delade vitlök i klyftor som jag sedan petade ner i trädgårdslandet, skulle gjort det i höstas men pga min skada blev det aldrig. Bättre sent än aldrig :-)Sparrisen är på väg upp! Gött!!


Trevlig helg på er alla :-)Och så har Zindy satt grannens katt på plats!
Nu har Kotte vaknat


Dag 3 London & Top Modell Worldwide

Dag 3 var lördag och Jossans dag att gå på catwalken i Top Model Worldwide som gick av stapeln på Hilton Meteropole. Vi åt frukost tillsammans och sen stack Jossan till förberedelserna med sminkning, hårstyling och repetition. Jag hade en viktig uppgift, nämligen att fixa en Tiara som Josefine skulle bära vid en av visningarna. Så jag begav mig till ett modehus och hittade den perfekta tiaran på smyckesavdelningen. Beväpnad med den tog jag en taxi till Hilton Meteropole och lämnade tiaran en timme innan tävlingen började. Vicky kom också för att se tävlingen jag bjöd på lunch medans vi njöt av underhållningen innan tävlingens start.

Och så var det dags!!! Musiken drog igång och visningen började. Josefine gick ut som nummer två av 45 tävlande. Jag är så himla stolt över hur bra hon klarade trycket. Hon rörde inte en min (man ska inte le), gick rakryggad och stolt och rörde sig enligt konstens alla regler. Det var tydligt att hon trivdes som fisken i vattnet och att hon hade jätteroligt. Fantastiskt för henne att få uppleva detta. Nu vet hon att hon kan och att hon klarar det med bravur. Hon har lärt sig mycket, fått massor av råd och många nya kontakter.

Runt 16.30 var finalen över och då stack vi till Notting Hill på Portobello Road (vi hade ju missat detta dagen innan och ville verkligen hinna dit en sväng). Oj så många mysiga butiker det fanns och vilken underbar miljö. Hit måste vi igen och då vill vi har mer tid på oss. När butikerna stängde satta vi oss på Portobello Organic Kitchen för att äta de hade organisk, ekomat med glutenfria alternativ. Vi år antipasto till förrät och sedan vegansk pizza till huvudrätt. Vi var helt slut och åkte därför till hotellet drack vars en kopp te pratade om dagens händelser och planerade söndagen. Egentligen var det en stor fest för Top Modeldeltagarna och VIP-publiken, men Josefine kände att hon inte orkade. Eftersom det mest var föräldrar och deltagare där och vi var där kvällen innan också så kände vi att vi var nöjda med att krypa till kojs i lagom tid så vi hann med lite roligheter på söndagen också.Finaste dottern :-)


 
Juryn


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här skrev Jossan på sin blogg myllenberg.se efter tävlingen:

”Det var en fantastiskt rolig upplevelse att få delta i Top Model Worldwide, jag kommer definitivt aldrig glömma detta. Tack alla som stöttade, peppade och trodde på mig, och tack Top Model, Geoff Cox, och ditt team för att ni gav mig den här chansen!”

Vattenstämplade bilder tillhör Colin Chau, resterande bilder är det mamma och jag som tagit.
 

Dag 2 London & Top Modell Worldwide

Vi startade dag 2 med en härlig hotellfrukost och begav oss därefter mot Spitalfield Market där Josefine köpte en underbar hatt i ull. Det fanns otroligt mycket att se på denna marknad.

Därefter träffade vi Vicky (en klasskamrat till Jossan från grundskolan) i Islington, vi promenerade alla tre ner mot Angel. På vägen dit gick vi förbi ett "glutenfree bakery" som heter Romeo. Vi åt lunch där, alla åt vi underbar glutenfritt bröd till lunchen! Drömmen för alla med celiaki.
Därefter visade Vicky oss James Park, Buckingham Palace, Big Ben och m.m men vi missade i vår iver Notting Hill som det var bestämt att vi skulle besöka. Efter en fika skildes vi från Vicky eftersom vi skulle göra oss i ordning inför kvällen som skulle spenderas på Hilton Metropole Hotel.

På Metropole Hotel såg vi en annan final. DVS finalen i Top Model för Commercial och Beuty-kategorierna. När showen var över åkte vi ner till Soho och åt på en indisk restaurang med väldigt god mat. När vi var mätta och nöjda gick vi genom Soho ner till vårt hotell för att natta oss.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag 1 London & Top Modell Worldwide

Hej och hå! Nu tänkte jag berätta om Josefines och min upplevelse i London i mitten på mars. Håll till godo :-)
Vi tog Gatwick Express in till Victoria Station och därpå underground till Embankment. Därifrån promenerade vi längst Themsen till Waterloo Bridge bara ett kvarter därifrån låg Strand Palace Hotel där vi bodde. Vi lämnade bagaget och gick bort till Covent Garden som låg ett kvarter ovanför hotellet. Där åt vi lunch på Ladurees uteservering och njöt i solen. Personalen var väldigt rara och fixade en specialmeny åt Josefine. Vi satt med utsikt över torget och tittade på gatuframträdanden och pratade medan vi åt. Supermysigt!

När vi var mätta och nöjda tittade vi på marknaden och i butikerna. Därpå gick vi bort till Covent Garden och Picadilly Circus, vidare längst Regent Street och bort till Liberty. Där fikade vi glutenfri chokladkaka, drack te och varm oboy och så kollade vi givetvis de flesta avdelningarna :-)

När mörkret föll gav vi oss ut på gatorna igen och fann en skobutik där vi båda provade massor av skor och men det var ju första dagen så vi handlade inget...ville kolla lite fler butiker först.
När vi blev hungriga åt vi på The Real Greek några kvarter ifrån Oxford street. Maten var supergod, vi beställde ickeanimalisk mat, där stod exakt vad som var celiaki-, laktos-, veganvänligt m.m. perfekt när man är allergiker.

På väg tillbaka till hotellet promenerade vi genom Soho, det var otroligt vackert med alla kulörta lyktor i mörkret.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skogstur vid Snapphanestallarna

Jossan tog oss med på en härlig naturupplevelse i eftermiddag. Supermysigt med fika och varm choklad! Tack Jossan!
Första grillningen!

Lunch på uteplatsen, hela familjen samlad! Gott med lite sol och påskledighet :-)

Glad påsk på er alla!
RSS 2.0