Änglavakt

I söndags var jag med Jossan och Spirit på hästtävlingar i Viarp. De kom trea på 65% i medelsvår B:2 och fick mycket beröm av domare och publik. Jättekul!
Men när det är dags för andra klassen är olyckan framme, de rider förbi mig för att lämna spöet i min han och då sparkar Sprit snett bakåt mot mig precis när jag tagit emot spöet. Hoven träffar min högerhand och slår in den med full kraft i min mage. Först känner jag mig förvånad, sen kom smärtan och luften gick ur mig. Det gjorde fruktansvärt ont i magen och synfältet försvann, jag minns att jag tänkte, "Nu är det slut".

Jag vet inte hur det gick till men jag beordrade Josefine att rida in och göra sitt program MSV B:4 och det gjorde hon jättebra med tanke på hur chockad hon var av händelsen 30 sekunder innan start. Är så stolt över henne. Däremot skäms jag över mig själv, jag borde veta bättre, men jag litade helt enkelt för mycket på vår snälla häst.

Det blev till att åka ambulans till sjukhuset och stackars chockade Josefine fick köra hem hästtransporten själv. Det klarade hon jättebra.

Senare på kvällen kom mina goa barn och hälsade på mig på akuten/kirurgen, det var skönt med lite sällskap under väntan på domen  (Paul varv på möte i Stockholm med Svenska Fotbolls Förbundet). Sen körde barnen vidare till Lund och därifrån tog William tåget till Karlskrona, stackaren var inte hemma i sin lägenhet förrän efter midnatt.

Jag fick massor med morfin mot smärtorna i buk och hand/handled. Kontraströntgen av buken  och blodprover visade som tur var att jag klarat mig från inre blödningar. Fantastiskt härligt besked. Däremot visade röntgen att jag hade 2 frakturer och krosskador på hand och handled...men även där hade jag tur, det såg ut att ligga rätt så jag slapp operation. Beväpnad med gips,  Citodon och penicillin samt
rejält hög på morfin fick jag sjuktransport hem från lasarettet. Söndagen blev inte som jag tänkt mig :-)

Igår var jag hemma och sov stora delar av dagen men idag har jag åter börjat jobba. Min hjälpsamma kollega ordande  en mus för vänsterhanden så att jag kan jobba trots att högra inte går att använda.

Jag har haft änglavakt, är så tacksam att det inte blev några svåra skador. Det kunde gått fruktansvärt illa.

Lita aldrig på en häst hur snäll den än är. 
Kommentarer
Postat av: Linn

Usch ja, hörde detta från Jossan! Krya på dig! /Linnsan

Svar: Tack Linn, ska jag göra :-)
Maria Myllenberg

2014-10-15 @ 08:34:27
URL: http://linntufvesson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0