Nytt till trädgården

Idag har jag skaffat 2 nya krukor som ska stå vid ytterdörren, på vägen hem från jobb köpte jag en druvplanta och en hortensia att plantera i krukorna. Det blev precis som jag tänkt mig, man vill ju piffa och puffa in i det sista innan trädgårdsrundan, gå in på http://dintradgard.org/profil.php?id=168 och kolla info om just vår trädgård. Du kan läsa om alla utställare på http://dintradgard.org

Jag och William festade sedan på Pizza och kollade Skånederbyt mellan Malmö och HIF på TV tillsammans, vi hade supermysigt och matchen var riktigt bra. Den slutade 1-1, helt OK, bra spelat grabbar.
 
Efter matchen planterade jag i krukorna och gick en sväng med Zindy i sommarkvällen, underbart. Solen sken på trädstammarna så det såg ut som om de stod i lågor.  Nu ska jag snart gå och nanna kudden, Paul och Josefine blir nog sena hem från Malmö.
 
Nattinatti :-) 
 
Mina rhododendron börjar blekna rejält i färg nu... 
 

Härlig dag

Zindy, Jossan, Rasmus och jag började dagen i Stureholmsskogen, där tre av oss fick vattenfyllda stövlar när vi skulle ta oss över det STORA diket. Den fjärde hittade ett bo med pissemyror som skulle grävas upp medan vi andra plockade liljekonvalj. Efter en stunds grävande började Zindy fnysa, nysa och springa runt och dra nosen i gräset. Hon repade sig dock ganska fort från att ha blivit anfallen av rödmyror. Dock satt en kvar vid halsen på henne och försökte strypa henne. Vi såg föutom myror och mygg även 8 hjortar och ett rådjur med en diande kid. Efter att vi fikat drog vi hemåt med 5 jättefina buketter. Rasmus gav Josefine och sin mamma vars en bukett och på eftermiddagen fick mamma och svärmor vars en liljekonvaljbukett samt vars ett keramikfat i morsdagspresenter. Jag och Jossan körde nämligen och hämtade mamma och svärmor efter lunch och bjöd dem på våfflor i pålsjöpaviljongen. Det blev en mysig eftermiddag också.
Ikväll har jag grejat lite mer i trädgården och myser nu framför TV:n.
Trevlig lördagkväll :-)

 

 

 
 
 
 

 

 

 


Nytt i trädgården

Jag är jätteglad för mitt nya fågelbad i cement och mina silverkulor på pinne från Living Story. Fågelbadet passar perfekt under mina rhododendron på baksidan av trädgården och kulorna ska fungera som spaljé åt min clematis i en av hörnrabatterna. Jag har haft myskväll i trädgården, gått och fixat i lugn och ro. Grabbarna är i London för att se Champions League finalen så nu gör man som man vill några dagar :-)


 
 
 
 
 
 

Kakfat a la Myllenberg

Hmm, det blev ganska bra, mitt experiment i keramik, kakfatet slog sig lite men så är det med handgjorda saker, det får man acceptera. Nu måste jag ju baka också så jag ha något att fylla fatet med...


 
 
 

Underbara rhododendron

Våra rhododendron på framsidan av huset är på väg att slå ut, jag blir lika fascinerad varje år. den första dagen är de väldigt mörka i färgen och ljusnar efter hand för att vara näst intill vita innan de vissnar. De är så vackra.

Jag önskar er en bra dag :-)

 
 
 Liljekonvaljen är nu utslagen och doftar underbart, de är så otroligt vackra!

 
 

Trädgårdskonst

Jag har fått en del av min trädgårdskonst på plats idag, har gått omkring och fixat och myst i värmen hela dagen, underbart! Nu får det bli lite räkor och vin, trevlig lördag kväll! 
tjingeling :-) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kvällen igår var magisk

Vi satt utomhus hela kvällen igår, det var magiskt. Helt vindstilla och fågelsången avtog sakta i skymningen, det var mumma för själen. Jag hade tänt de tre stora lyktorna som hänger i våra träd och vi satt som förtrollade och tittade på det underbara skenet. Plötsligt kom vår trogna igelkott kilande över trädgården som ett tecken på att sommaren är här. Det var knappt man ville gå och lägga sig. Nu är det en ny härlig dag, njut i fulla drag och trevlig helg på er!


 
 

Styling inför trädgårdsrundan

Nu närmar sig trädgårdsrundan med stormsteg och jag har så smått börjat styla vår trädgård inför denna tillställning. Jag kommer förutom att visa vår trädgård också att visa/sälja min egen trädgårdskonst i keramik under trädgårdsrundan den 7-9 juni.

De som besöker vår trädgård kan även njuta av kaffe och fikabröd i skuggan under våra björkar för en billig peng. Hela familjen får hjälpa till för att ta hand om besökarna på bästa sätt. Jag kommer också att styla trädgården med produkter från Living Story då jag älskar många av deras trädgårdsprodukter.

Så ni är alla välkomna att besöka vår trädgård under den klassiska Trädgårdsrundan den 7-9 juni mellan klockan 10-17 :-)

 
 

 
  

 
 
 

Tur man inte har svindel...

Den här helgen har jag äntligen målat garaget, dock inte helt klart men en bra bit på vägen :-)

Jag tog en paus i målandet och stack o h köpte ett persikoträd som ska spaljeras mot garageväggen. Vi hade ett sådant i vårt gamla hus som gav underbara frukter.

Kryddorna har tagit fart i trädgårdslandet och det händer mycket i trädgården nu. Jag har njutit till kvällens fågelsång under min trädgårdinspektion.

 

 

 


 

Man ser hur det växer!!!

Helt otroligt vad allt exploderar i naturen nu, jag älskar den här första grönskan som har en så underbar ljusgrön färg. Fågelkvitter och ljusa morgnar och kvällar ger mig en härlig energi. Några av våra Rhododendron börjar så smått slå ut, de är så underbart vackra, kiwin visar sina bladknoppar och mina fröer börjar komma upp, nice!

Jag trodde att jag skulle måla garaget idag men åska och skyfall satte stopp för det. Istället har det blivit trädgårdsskötsel och dammsugning samt PW med Zindy och lite annat smått och gott.

Vi grillade till lunch och givetvis överraskades vi av åskan och regnet och fick springa in mitt i maten för att inte bli genomblöta...snopet ;-)

I går kväll hade jag stalltjänst eftersom Josefine var i Malmö på sin modeteckningskurs. Jag skulle släppa Spirit på ridbanan så han fick springa av sig lite energi...men han var inte alls intresserad av att busa som han brukar. Han bara stod och tittade på mig, så jag tog honom i grimskaftet och gick en sväng i den ljumma sommarkvällen istället. Hur mysigt som helst!
Kiwiplantorna (en hane och en hona) ser ut att ha klarat vinterna bra, de skjuter gröna frodiga skott i sommarvärmen. I bakgrunder syns mina kryddringar i keramik, dessa ska hindra kryddorna från att sprida sig för mycket, dessutom är ringarna märkta med kryddornas namn.


 
 
 

Röjt i bra att ha hörnan :-)

Denna helgen har varit en röja upp helg! Igår var vi hos Annica och Mats i Farhult och hämtade vår båt som vinterförvaras i deras lada. De är så gulliga som låter oss ha båten där om vintrarna. Nästa helg ska våra döttrar ha gemensam 20-års fest i deras lada därför behövde båtarna flyttas ur och lite andra saker ställas i ordning. På eftermiddagen firade vi Pauls pappa i Helsingborg, han fyllde år. William övningskörde hem och det gick som en dans, vi tog en extra lång runda hem, riktigt mysig biltur.

I förmiddags var det dags för dammsugning och sen gick jag ut och städade vår "skräphörna" i trädgården. Paul flög till Stockholm för att närvara vid dagens match.

Jag tvättade också fasaden på garaget som ska målas om. Det måste ju vara fint till Trädgårdsrundan i början av juni.

Nu har jag varit ute en lång runda med Zindy och sitter vid TV:n och fikar och kollar matchen mellan Syrianska och HIF. Vi håller som vanligt tummarna för våra pågar :-)

Trevlig kväll!Dörrvakter

Har ni sett mina underbara dörrvakter i cement, jag är sååå lycklig över att de hamnat hos mig. Visst är de coola??? De kommer givervis från Living Story
 

Heldag i trädgården

Idag har jag haft en underbar dag i trädgården. Jag har planterat en Magnolia Oboviata, satt vitlök och doftliljor, fortsatt göda rabatter och vattnat samt torkat av trädgårdsmöblerna. Jag älskar att fixa i trädgården, det är fantastisk avkoppling. Igår firade vi Valborg med våra vänner Annica och Mats, det var jättemysigt att äta tillsammans och sitta och snacka över att glas vin. Vi hann också med en tur ner om revet för att se majbålet. Det var av Annica och Mats som vi fick Magnolian som jag planterat idag. Annica har en superfin Magnolia som jag brukar beundra, så himla gulligt av henne att komma ihåg det och ge oss en sådan :-) Tusen  tack för blomman, vinet och en mysig kväll, goa vänner!


Så här fin ska Magnolian bli när den blommar :-)
 


Liljekonvalj och pioner är på god väg upp nu!


 Knoppar i ett av mina silverpärontrräd :-)
 
 

I kväll blev det invigning av Pauls nya grill, han var mycket förtjust i sin grill vill jag lova och maten blev supergod!

 

RSS 2.0