Härliga bilder från Sibirien

Igår eftermiddag stack hela familjen till Sibirien för en långpromenad med hund och häst. Vädret var underbart och vi njöt i fulla drag. Sen bar det hem för att baka hemmagjord glutenfri pizza efter recept ur Jossans nya bok "Nytt bröd" av Jessica Freij och Maria Blom, pizzan blev jättegod.hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

I går kväll var vi på bio, William, Josefine, Rasmus, svärmor, mamma, Paul och jag. Vi såg "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Filmen var bra och vi fick många goa skratt men det är som det nästan alltid är...boken är bättre. Det går klart inte att få fram allt vid en filmatisering på samma sätt som i boken. Jag rekommenderar er som inte läst boken att göra det. Det är lättläst och man får ännu fler härliga skratt.
 
 


 
"Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt. Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa.
Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya?
Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen."
 
Hovslagaren på besök

Idag har jag stalltjänst (Jossan spelar fotbollscup)...mockning, ryktning, sätta mat och förbereda för hovslagaren. Jag har varit i stallet i snart 3 timmar och fryser som en hund, men nu är Viveca, vår trevliga och duktiga hovslagare snart klar och då ska jag hem och dricka en varm kopp te :-)


Paul köpte tidningen...

Vi njuter i fulla drag av julledigheten och har det gott tillsammans!

Det har varit rätt hektiskt innan jul både på jobb (förberedande inför Formexmässan) och här hemma med att få alla klappar klara i tid. Hur som helst så blev julafton lyckad, julmat och paket kom på plats, tomten och hans nisse kom som förväntningarna krävde och vi hade jättetrevligt.

 

Här några bilder från kvällen....

 
 
 
 
 
 
 
 

JulstämningTänk vad lite ljusslingor och julstjärnor kan göra för julstämningen. Jag är mycket förtjust i mina ljusstjärnor i metall från Living Story de sprider verkligen stämning med sina ljusstrålar.:-)
Jul på Kronborg

Idag har vi haft lite familje-julmys. Vi åt en härlig frukost tillsammans innan vi stack iväg för att hugga gran. Det blev en gran till oss och en till svärmor. När vi lämnat granen till Ulla stack vi hem och bytte om till torra kläder. Därpå tog vi bilen via färgorna till Kronborg för att kolla julmarknaden. Vi har haft en mycket trevlig eftermiddag. Nu är vi på väg hem för att laga en god söndagsmiddag. 

Trevlig kväll!RSS 2.0