Min favorit krukväxt ska formklippas

Nu är det dags att frisera alla mina Myrsine Cape myrtle på stam. Jag älskar denna söta växt som är släkt med myrten men mycket, mycket enklare att sköta. Den tål lätt uttorkning och behöver bara sparsam gödning. Den kan placeras ute under vår och sommar och tål temperaturer ner rill nollan. Man får dock formklippa dem emellanåt annars sticker vissa grenar iväg. Jag brukar passa på att ta sticklingar när ja friserar växterna. Det är bara att ta bort bladen längst ner på sticklingen och peta ner den i krukan, när den sedan tagit sig kan man plantera över den i en egen kruka.


Innan formklippningen:


 

 

Efter formklippningen:
Titta jag hittade massor av små små vita blommor på en av mina Myrsine:


 

 

Här har jag petat ner sticklingar i moderplantans kruka:Lycka till med era krukväxter!

Häftigt bord!

I väntrummet på Kaernan Ortopeden finns detta dina bord, jag tycker det är superhäftigt. På väg till mottagningen beundrade jag alla de fina urnorna man placerat ut i Helsingborgs stad med vårlökar, helt underbart.


 

 

 

 


Håller tummarna för dej Jossan!

Idag gör Josefine Högskoleprovet, hoppas att det går riktigt bra för henne, det är hon värd! Själv sitter jag i soffan, behöver vila efter att ha gjort morgontoaletten (det låter som om man är pensionär), sådant som man annars tar för givet som att städa och storhandla är just nu JÄTTESTORA aktiviteter. Jag vilar en stund nu så ska jag prova att överbemanna dammsugaren senare. Medan jag vilar ska jag laga Zindys nalle för fjärde gången denna veckan (hon älskar att "döda" den och plocka ut inälvorna).

Jag önskar er en härlig helg!
Tjingeling :0)


image description
Påsken är i antågande

Nu närmar sig påsken med stormsteg, jag kommer inte åt mitt påskpynt på vinden (ingen annan än jag i familjen som hittar bland alla kartonger) så det blir väl lite si och så med pyntandet i år. Synd för jag älskar att pynta. Hur som helst...jag har i alla fall några trevliga ägg framme redan :-)Stolt mamma

Citat från Expressen.se "Jonstorp har träningsmatchat igen, det blev 3-0 mot Stidsvig i Lerberget. Johan Wirehed, Oskar Söderlind och William Myllenberg gjorde målen."

Går man idag in på
http://www.expressen.se/sport/kronikorer/mats-olsson/mats-olsson-ar-en-show-och-galenskap kan man halvvägs ner på sidan läsa om Jonstorps A-lag.

Nice :0)

Guldkorn i min hemstad

Alla har ju sina egna smultronställen. Jag är uppvuxen i Helsingborg som jag älskar. Eniro har tagit fram en rolig turistguide där användarna själva kan lista sina favoritställen gå in på http://www.minhemstad.se och lista era favoritställen. Här ser ni mina!
Min hemstad

I Helsingborg där jag är född och uppväxt har vi något så fantastiskt som "landborgen" med en hänförande utsikt över Öresund. Landborgen är en 16 km bred berggrund som reser sig mellan 20 och 40 meter över havet. Man har anlagt "Landborgspromenaden längst Landborgens krön. Landborgspromenaden ringlar sig från Rååns mynning, Raus kyrka och Ramlösa brunnspark i södra delarna av Helsingborg, via Gåsebäcken och Folkets park till Möllebackens våffelbruk, Slottshagen, Kärnan, Öresundsparken och Margaretaplatsen i Helsingborgs centrum, till Pålsjö skog och Sofiero slott i norra delarna av Helsingborg. Det är en fantastisk väg att vandra. Landborgen har många vackra raviner och dalar samt flera källor så som Springpostkällan, Sofiakällan, Hälsokällan och Ramlösakällan. Jag kan verkligen rekommendera en vandring längst Landborgspromenaden. På Möllebackens våffelbruk och gästgifveri serveras våfflor och dagens lunch här kan man samtidigt njuta av en fantastisk utsikt i 1700-miljö.

Helsingborg har också ett underbart friluftsmuseum på Fredriksdal. Det finns något för alla på Fredriksdals museer och trädgårdar. Man försöker bevara gamla utrotningshotade lantraser och man odlar utrotningshotade växtarter på gammaldags vis för att bevara det skånska kulturarvet. Det finns ca 50 gamla historiska byggnader att besöka på området, de är ditflyttade från Skånes alla delar för att bevaras till eftervärlden. Det är bara herrgården som ursprungligen fanns på området. Det finns ett underbart trädgårdscafe samt ett antal butiker där man kan köpa hantverk, karameller, glass, vykort, växter, böcker med mera. Det är en härlig upplevelse att strosa runt i området och kanske ha en picknick i rosenträdgården.

Sofiero slottsträdgård är en enastående plats att besöka speciellt när rhodedendronen står i blom. 2010 blev Sofiero utnämnd till Europas vackraste park. Sofiero har årliga utställningar och man kan delta i guidade rundvandringar bland skulpturerna i trädgården. I slottsbutiken kan du köpa tyger, smycken, choklad och presenter. I Sofiero Blomster och Handelsträdgård finns många spännande växter att inhandla. Blir du hungrig under besöket finns det en slottsrestaurang eller ett café att besöka.

Centrum har mycket vackert att beskåda, en modern småbåtshamn, massor av restauranger, shopping, Museer, flera fina badstränder, historiska byggnader och mycket annat. Vid Norra infarten (E4) mot Helsingborg finns Sveriges största modehus, nämligen Väla Centrum, här bör man också göra ett besök när man ändå är i staden.

Är man fotbollsintresserad ska man givetvis passa på att besöka Olympia när HIF spelar. Det är en riktig folkfest och bör upplevas på plats. Vi är så stolta över våra fantastiskt duktiga grabbar, Mästarnas Mästare 2011 och hittills i år vinnare av supercupen 2012!

Jag älskar min barndomsstad och kan varmt rekommendera den. När barnen är utflugna kommer jag med all säkerhet att flytta in till Helsingborg igen, just ni bor jag 20 minuter från min barndomsstad.


EniroS nya turistguide där användarna själva kan lista sina favoritställen finns här http://www.minhemstad.se,  de har också tagit fram en häftig App för iPad.


Shit vad enformigt att ligga på soffan!!

Men mycket snart är jag på fötter igen och då ska jag måla piestaden och gungstolen. Jag ska så fröer och grejja i trädgården. Gå på konversationsengelska och journalistiskt skrivande, kolla fotboll och besöka handelsträdgårdar. Gå på min keramikkurs varje tisdag och rasta Zindy varje dag :-)

Vi solar!!

Njuter av en varm, solig, underbar marsdag i trädgården. Mår visserligen illa av de smärtstillande tabletterna men jag kan förhoppningsvis snart minska på dem.


 


Jag har slagit rekord på Kaernan Ortopeden!

Har precis kommit hem efter en fotoperation på Kaernan Ortopeden. De har tagit bort en nervknuta i foten (Morton). Jag slog rekordet på kliniken, det var den största Mortonknuta de någonsin tagit bort. Hur har du överhuvudtaget kunnat gå med den undrade de. De frågade om jag ville se den och jag låg ju redan ner så jag tog mod till mig och sa "ja". Jag tänkte att svimmar jag så slår jag mig inte i alla fall. Och jag håller med sköterskan som sa att den var grotesk. Jag hade inte mobilen tillgänglig så jag kunde tyvärr inte ta en bild. Nu är det högläge för foten som gäller de närmsta dagarna samt Arcoxia och Citodon. Har bullat upp med kuddar, böcker och tidningar i soffan så jag ska nog klara mej.


 


Halva trädgården vårfixad!

Idag har jag njutit av att göra i ordning rabatter och framsidans uteplats. Jag älskar att vara i min trädgård och nu när vädret blev så fint idag efter all dimma passade jag på att stjäla lite tid i trädgården (jag smet från spisen och diskbänken). Både blåsippor och violer hade börjat blomma. Violerna doftar fantastiskt.Insamlingen till Shaking Generation - Björn Hellkvist gav 55 000 kr

Gårdagens insamling, till förmån för Shaking Generation, under supercupen på Olympia gav 55 000 kr till forskning kring Parkinsons sjukdom. Bra jobbat!

Björn höll igår ett föredrag om sin sjukdom och om projektet Shaking Generation på middagen innan matchen, man blir tagen av hans livsöde och hans starka personlighet, han är en fantastisk människa.

Björn har skapat projektet Shaking Generation där alla insamlade medel låses för forskning kring tidig upptäckt av Parkinsons sjukdom, läs mer här: http://www.parkinsonstiftelsen.se/ung_med_p.htmlHär tar Björn Hellkvist emot checken på 55 000 kronor av Paul:


image description


image description
Superkuppfinal-ett säkert vårtecken

Äntligen fotboll igen, härlig stämning på Olympia :-)
image description


image description


image description


image description


Jag vill också ha paket!

Var är benet, jag vet att det ska finnas ett ben när paketpapper och snöre används, var? Var? Hmm ni missar väl inget här va....

.....sååå ja, jag visste det, paket till meeeej... Men va, va, vad är detta, det är inget ben??? Hmm luktat gott...smakar GOTT!!!! Yes!
 


Kick off i bild

Bra underhållning, god mat och trevligt sällskap, kvällen har varit riktigt bra. Tack alla Goa söta människor och sov gott för det ska jag göra! Bilder från intervju a la "Skavlan" samt presentation av laget.

(Hmm ibland är blogg.se egendomligt, postade detta inlägg inatt och det läggs ut nu??? ja,ja shit happends)


 

 


Fika

Fikar på Väla med Jossan, nu ska hon snart köra mej till KickOff :-)
Nice!Sanslöst!

Har varit på hudmottagningen med Josefine. Nu får hon ytterligare en penicillinkur (alltså 2 kurer samtidigt) men också löfte om att bli bättre inom en vecka. Nu håller vi tummarna för henne!


Först lasarettet, sen Kick Off med HIF

Om en timme ska Josefine på återbesök på hudkliniken i Hbg, ska bli spännande att höra vad hennes läkare säger idag. Sen ska vi vidare för att handla present på Väla. Ikväll ska Paul och jag på HIF:s Kick Off, ska bli supertrevligt :0)

Dagens klädsel:
Jacka MEXX
Klänning Saint Tropez
Stövlar SixtySevenFixat mat till pållen

Ikväll har jag och Zindy varit i Stallet och satt mat till Sprit. Han är så söt vår duktiga hästapålle!


 


Stackars Josefine!

Jag tycker så synd om Jossan som nu också har fått en kraftig öroninflammation i innerörat och infekterade örongångar, troligen som en följd av medicineringen för perorial dermatit. Hon fick penicillin och skulle egentligen också haft salva till örongångarna men den får man inte använda när man medicinerar med Roaccutan som hon gör nu. Jag tycker verkligen att Josefine fått sin beskärda del av sjukdomar nu, låt henne bli en frisk glad tjej igen!


 


Lunchat med tjejerna idag!

Under mitt förmiddagsmöte hade jag fått ett sms från några av mina fd arbetskamrater som ville luncha när ja ändå var i stan (de hade sett på min blogg att jag var i Hbg). Vi träffades på Haket, det var hur mysigt som helst, tack ska ni ha tjejer för en riktigt trevlig lunch!

Därefter drog jag till biblioteket för att låna fler engelska böcker. Djursjukhuset fick också ett besök av mig då jag behövde fylla på en del av Spirits vitaminer. Sen hämtade jag en skjorta som jag beställt åt Paul.

Körde sen hem till Jonstorp och hämtade Zindy hos svärmor, träffade Tina som var ute på en motionsrunda, snackade med henne en stund och när jag kom hem var hela familjen hemkomna. Vi snackade lite om hur dagen varit för alla och fikande. Zindy visade hur mycket hon uppskattar husse.

Om en timme ska jag vara på keramikkurs, det blir en bra avslutning på en bra dag.

 


Outfit today!

Är på språng, har ett möte i HBG nu på förmiddagen. Kommer inlägg senare. Have a nice day!


Outfit today:
Jacka HM
Tunika Zara
Byxor Vero Moda
Stövlar dasia

 

 


Sådärja!

Nu har jag äntligen skaffat ett privat twitterkont, att det ska ta så lång tid att få tummarna loss (ni kan följa mig via länken i menyn).  Natti natti! :-)

Jordgubbspaj!

Det blev massor av jordgubbar över sen igår, så jag slängde ihop 2 smulpajer till eftermiddagsfikat, (det måste ju vara nyttigt med jordgubbar).image description


image description


image description


Gårdagskvällen i bild

Jag hade fullt upp med vår lilla bjudning igår så jag hann inte blogga något då. Men här kommer några blider där vi har kommit till efterrätten som bestod av färska frukter och tobleronefondue, SMASKENS  ;0)
Det var en mycket trevlig kväll i goda vänners sällskap, tack söta ni för att ni kom och för de fina blommorna och presenterna! KRAM PÅ ER!
image descriptionimage description
Bordsdekorationerna på plats

Ikväll ska vi ha gäster, ska bli super kul, det är länge sedan vi träffades. Dukningen är klar och nu ska jag börja en del förberedelser i köket, tjingeling :0)
 


Zindy sparkar fotboll

Det har varit full rulle idag också, har hämtat extra stolar och lite annat hos Tina. Har varit hos svärmor och lånat en del porslin. Har varit och handlat allt ätbart och dricka till bjudningen imorgon, nu ska jag äta lite och sen är det dags att städa och röja i hel huset.

Jag köpte en boll till Zindy när jag handlade, hon tycker det är jätteroligt när man spelar boll med henne.Vilken dag!

Klockan ringde 05.30 i morse, upp, ut med Zindy, duscha, sminka sig, fixa frukost, lämna Zindy hos svärmor. Köra in till Helsingborg, blev fotograferad av en mobil fartkamera på vägen in (skit också), möte i Helsingborg (var i alla fall positivt), besökte mamma, körde med henne och köpte köksbord på MIO och en matta på Bosses mattor, stack till IKEA och lunchade tillsammans, körde mamma hem och hjälpte henne in med grejorna, hämtade William, körde hem och bakade glutenfria knäckebröd och matmuffins, gjorde planering av lördagens meny då vi ska ha gäster, gjorde en inhandlinslistar....nu ska jag faktiskt sätta mig framför tv:n det är jag värd :-)


 


Vem är det som bestämmer?

Hmm i Zindys värld har hon just besegrat William. Tror dock inte William håller med om det.

Vet ni, jag såg att mina blåsippor är på väg att slå ut, sånt gör mej lycklig:-)

 


Fågelholken på plats

Min fågelholken blev också klar igår, nu har jag fixat en kedja till den och hängt upp den vid min rosa klängros, det kommer att bli så fint i sommar när rosen blommar. Vi går se om det finns någon pippi som kan tänka sig att flytta in :0)


Fågelholk med dam i hatt:
Pris 800 kr


 


Fiskarstugan bränd!!

Nu är fiskestugan klar, den blev riktigt fin. Idag ska jag göra fler ljusstakar :0)


Fiskestuga:
Pris 1200 kr

 


Bakat glutenfria matmuffins

Har precis tagit ut muffinsen ur ugnen, det ska bli spännande att höra vad Josefine tycker om dem. Receptet får ni senare, hinner inte nu, ska vara på keramikkurs om 10 minuter. Trevlig kväll på er, tjingeling!Klädsel & ärenden to day!

Idag ska jag in till stan och köpa sytråd för att göra lite ändringar på en del kläder. Ska bli skoj att plocka fram symaskinen. Jag ska också på min kurs i konversationsengelska, det är skitkul, nu har spärren lossnat och det känns helt ok att prata engelska, jippieeee!

I kväll är det keramikkurs-jag lääääängtar.....


Dagens klädsel:
Klänning Saint Tropez
Jeansjacka KappAhl
Knähöga mockastövlar Sixtyseven
Tacopaj och måndagsmys!

Lite kvällsmat och sedan soffmys med ungdomarna. Gubben är ute och reser som vanligt ;0)Dagens outfit

Tunika Saint Tropez
Linne Joy
Jeans Vila
Mockastövlar BronxHundvakt! Väla! Illustrator!

Önskar er en härlig vårdag! Jag och Zindy har passat Bim en stund idag och gått en lång promenad ner om beteshagarna här i Jonstorp. Solen värmer gott. I eftermiddag ska jag och Jossan till Väla och fixa med hennes mobiltelefon. Sen ska William hämtas när han slutar skolan. Ikväll tänkte jag göra klart mitt sigill som jag håller på att designa i illustaror. Ska bli kul att börja använda det. Ni får se det när jag är nöjd med det:-)Kontoret och äppelpaj med vaniljsås!

Myskväll med hela familjen, äter paj och kollar "kontoret". Sååå mysigt!Premiär!

Lunch på altanen i strålande sol, 15 grader varmt, nice.


Så brun jag ska bli :-)

Sitter i trädgården och solar efter att ha räfsat bort alla grenar som blåst ner från träden i vinter. Zindy har varit med mig hela tiden och hittade ett jättegosigt ben som hon grävt ner i höstas. Hon är sååå nöjd. Hon älskar att ligga på sin prinsesskudde och vakta, efter att åter ha grävt ner sitt nyfunna ben intog hon tronen. Det finns nu tydliga c
Vårtecken överallt, men tydligast av alla är klart att man kan sitta utan jacka i trädgården utan att frysa det minsta. Me like.image description
image description


image description


image description


image descriptionimage description


Eftersom det regnat...

Eftersom det regnat hela förmiddagen tog jag in våren till mig istället (vi får se hur lång tid det tar innan Paul börjar nysa). Nu ska jag o Jossan till stallet, hon har träning För sin instruktör om en stund. Vi var egentligen bortbjudna ikväll men det blev inställt så nu blir det hemmamys istället, inte fel det heller.

Imorse gick vi en tur på Skäret med Zindy, mysigt! Hon ligger nybadad i soffan och surar nu.
 

 

 


Sov dåligt i natt

Fatta vad trött jag är...jag sov riktigt dåligt inatt, gick upp kl 0600, ut med Zindy, matsäck till Jossan, körde Jossan till tåget i Ängelholm ( hon skulle till Lund idag), hem o duscha, lämna Zindy hos svärmor, te och macka i bilen på väg in till läkarbesök i HBG, lunch på "Roys fisk" med männen i mitt liv (Paul och William), 2 1/2 timmes konversationsengelska, hem, och nu ligger jag utslagen på soffan och Zindy undrar om vi ska leka.

Jag kommer att lägga mig tidigt ikväll :-)
Födelsedagsfest hos svärmor

Idag fyller svärmor år och vi ska snart åka och gratulera henne. Jag har hunnit städa, rasta Zindy, köpa tulpaner i blomsteraffären och handla lite mat och faktiskt också läsa lite engelska. Nu bär det av till svärmor.

Dagen klädsel:
Tunika Saint Tripez
Jeans Vero Moda
Svarta skinnstövlar


Vad hände!!

Vaaa, vaknar idag och det är vinter igen. Inte alls vad jag vill ha nu, jag är så sugen på trädgårdssysslor så detta känns som ett rejält bakslag. Mina vårkänslor får sig en knäck men det ska väl snabbt försvinna hoppas jag.Krokus i vas trots allergi...

Jag har tagit in krokus för att njuta av sen en liten stund. Paul är ju allergisk mot de flesta blommor så du måste ut innan han kommer hem, men jag älskar att ha blommor runt mig så jag smyger lite....

Nu ska jag se om jag kan få sömntutan Zindy med mig ut på en powerwalk.Härliga tisdag till ända

Jag har haft en riktigt bra dag idag. Lagt en hel del tid vid datorn, handlar mat så kylen är fylld. Pratat i telefon 1,5 timme med en gammal kär vän och f.d arbetsgivare, det var riktigt trevligt. Praktiserat högläsning ur min engelska roman, rastat Zindy ett antal gånger och nu ikväll varit på min älskade keramikkurs. I kväll gjorde jag en ljusstake och nästa tisdag ska jag göra ännu en. Jag önskar er en god natt :-)2 kvistar i en flaska

Tänk så dekorativt det kan vara med kvistar som slår rötter. Jag satte dessa kvistar för 6 veckor sedan i glasflaskan, nu är det ett virrvarr av rötter i flaskan och grenarna har röna fina bladverk. Jag ska snart plantera dem i en kruka så får vi se vad det blir av dem.


 


Bra inledning på dagen!

Jag älskar att se solen gå upp på morgonen, man får kraft och inspiration som man har nytta av hela dagen.

Idag ska jag förbereda lite inför kvällens dressyrmöte på Helsingborgs Fältrittklubb. Jag ska också ta ett par sköna turer med Zindy och njuta lite av årets första trädgårdsskötsel. Jag önskar er alla en häääärlig måndag:-)


 


Smulpaj med jordgubbar

Just nu håller jag på att fixa till en jordgubbspaj och vaniljsås/grädde! Jag har storstädat Williams rum och när pajen är insatt i ugnen ska jag ha högläsning med mig själv på engelska, allt för att komma igång med snacket igen:-)Rockoko tulpaner, wow!

Paul fick dessa underbara tulpaner av sin mamma på familjekalaset igår. Visst är de helt fantastiska!Vårpyntat

Har precis varit ute denna underbara vårdag och pyntat trappen med nya ljuslyktor och panse'er, visst blev det vårligt och jag blir på så gott humör :-)

I rabatterna ser man också vårtecken överallt!

Recept på tårta

Blåbär och citron tårta

Nu har vi ätit upp tårtan, den blev riktigt god och frisk i smaken. Alla gästerna var förtjusta i den. Här kommer receptet om ni vill baka tårtan.

Ingredienser

10-12 bitar

Bör göras dagen innan den serveras.

Tårtbotten:
4 ägg
2 ½ dl strösocker
1 ¼ dl glutenfritt mjöl
1 ¼ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
75 g vit choklad

Citronkräm:
2 ägg
1 ¼ dl strösocker
rivet skal och saft av 1 citron
1 msk majsstärkelse
50 g rumsvarmt smör
4dl vispgrädde

Blåbärsfyllning:
250 g blåbär
1 dl florsocker

Garnering:
4 dl vispgrädde
2 citroner
blåbär
florsocker

Gör så här


Tårtbotten:
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikro. Rör ner den i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan vila några minuter i formen. Stjälp upp den på galler och låt kallna. Dela kakan i 3 bottnar.

Citronkräm:
Vispa ihop ägg och socker i en kastrull. Tillsätt citron och majsstärkelse. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt krämen kallna. Vispa grädden och rör ner hälften i citronkrämen. 

Blåbärsfyllning:
Blanda blåbär, florsocker och resten av den vispade grädden. Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Vispa grädden till garneringen och bred den över tårtan. Dela citronerna och skär dem i tunna skivor. Garnera med blåbär och citronskivor. Sikta över florsocker.

 

 

image description


Tårtan är förberedd så långt det går!

Paul vill inte ha så stort kalas så vi har bara bjudit in föräldrarna idag. Nu är tårtan förberedd. Hittade ett spännande recept som jag ska dela med mej av. Hur som helst så har jag använt våra amerikanska blåbär som jag skördade i trädgården i somras. Det ska bli spännande att se hur tårtan smakar. Den sista bilden här nedan visar hur det är meningen att tårtan ska se ut när jag dekorerat den. Jag återkommer med bild på hur det blev och med recept.image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Härliga fredag

Efter att jag rastat Zindy i förmiddags stack jag till Tina på en fika. Supergod frukost hade hon fixat, jag skulle klart tagit en bild på hennes fantastiska uppdukning men det glömde jag i ivern att mätta min hunger. Vi hade jättetrevligt och tiden går ju fort när man är lycklig så sen var det dags för en ny rastning av Zindy.

Jag stack till Härliga hem och fixade min svärmors födelsedagspresent efter lunch. Jag passade också på att fixa present till Paul som fyller år imorgon. På vägen hem handlade jag panse'er och fröer samt all mat till Pauls lilla släktkalas imorgon.

Nu har jag precis ätit och satt in Josefines knäckebrödsbak i ugnen. Om en stund ska jag baka tårta.

William har precis fått sitt körkortstillstånd och idag var han och Paul ute och övningskörde för första gången. William var mycket nöjd att komma igång.


 


2 böcker samtidigt!

Just nu håller jag på att läsa en engelsk roman samtidigt som jag lyssnar på en engelsk talbok. Ja inte på samma gång men peralellt. Jag drömmer till och med på engelska. Bra, för mitt syfte är att komma igång med engelskan igen som inte använts på ett tag.

Jag var precis i trädgården och titta vad jag till min glädje hittade där!
RSS 2.0