Härlig tur på Kullaberg

Igår gick jag, Paul och Zindy en 2 timmars tur på Kullaberg, det var jättemysig. Naturen är helt underbar däruppe jag kan verkligen rekommendera er att besöka berget. Vi är där nästen varje helg och ibland på vardagskvällarna också så länge kvällarna är ljusa.

(Ursäkta bildkvaliten, har tagit dem med min mobiltelefon)Japp, nu drar vi, tycker Zindy

Vilostund

Otäcka stup ner till havet, men väldigt mäktigt och underbar utsikt.

Lyckliga kor från Brunnby gård betar på berget

På berget går kor från Brunnby boställe och betar, extra fint kött.


Utsikt över Mölle
Här har bina det finfint :-)


På berget har Kullabi en parningsstation.


Följer man denna skylt kommer man till platsen ´där filmen "Kullamannen" spelades in.

Det var här filmenDet var en mysig eftermiddag, sen drog vi hem till William och hade myskväll.  Åt pepparbiff och drack vin. Såg på film, sämre kan man ha det en lördag. Jossan var givetvis hos Rasmus, de små turturduvorna :-)

En liten runda i trädgården bland frukt, bär och kryddor

I helgen som gick var det dags att se över rabatter, klippa häcken och kanta gräsmattan längst gångar och rabatter. Jag skördade också päron och blåbär :-)

Conferance päron
Amerikanska blåbär

Ananassalvia och Chokladmynta

Jag hade tidigare satt sticklingar av "Ananassalvia" och "Chokladmynta" och de hade tagit sig ordentligt så i helgen krukade tre av varje sort och delade med mig på jobb i måndags till mina arbetskamrater som blev förtjusta. Dessa kryddväxter är ypperliga att dekorera eller smaksätta efterrätter med. Ananassalvian har en exotisk smak och chokladmyntan påminner om mintchoklad. Riktigt trevliga!

Physalis
Mina "Physalis" behöver mer sol för att mogna fram, jag hoppas på det!

Trädgårdsdekoration
Jag plockade mossa på Hallandsåsen för 2 somrar sedan och den trivs fortfarande på det fat där jag placerade den.Tiden är ur led, min Rhododendron vill blomma i september???

Vi har haft en jättemysig och avkopplande helg i trädgården :-)

Vi hörs!


Har planterat nya rosor i sommar

Vi har ju inrett vårt garage så att William kan ha lan-nätter med sina kompisar där. I sommar planterade jag klängrosor runt garaget. Jag hade bestämt mig för 3 st ljus apricos (med ljuvlig doft)  på långsidan av garaget. Men när jag kom till handelsträdgården fanns det blå rosor, det var helt nytt för mig. Jag var tvungen att köpa två av dem också, de har fått sin plats på framsidan av garaget. Tyvärr har de inte blommat i sommar, hoppas de bestämmer sig för att göra det nästa sommar. De verkar i alla fall som de trivs för de växer så det knakar.


Ska bli spännande att se när de blå rosorna börjar blomma :-)
Jag lever:-)

Hej på er!
Har kopplat av helt under semestern, så mycket faktiskt att jag knappt haft datorn framme, därför inget bloggande, har däremot varit på "fejjan" en hel del så där har ni kunnat följa mig i sommar.

Paul har däremot jobbat hela sommaren, han har haft otroligt mycket att göra - spelarköp/sälj - europaspel m.m. Det är ingen som kan förstå hur mycket tid han lägger ner. Det är ju inte bara de affärer som syns som han lagt energi på, väldigt många av förhandlingarna gav inte frukt, det syn dock inte utåt. Hur som helst så hoppas vi kunna åka iväg på sol och bad nu i oktober om barnen kan ta ledigt från sina gymnasieutbildningar.

I sommar har vi i alla fall gjort lite små utflykter med vår båt här i skälderviken, det är inte fy skam vill jag lova. Vi har Kullaberg som är fantastiskt att ankra upp på. Det är underbart att dyka från klipporna och fantastisk natur. Har man tur får man sällskap av tumlare och säl, de är väldigt nyfikna och sällskapliga av sig.

Väderön är också ett alternativ om man ska göra dagsutflykt, där är helt underbart. En fin kväll kan man gå över med båten till Bunker Bar i Ängelholm eller bara göra strandhugg i "Sibirien". Arild, Mölle och Torekov är också mycket trevliga utflyktsmål. 

Vi har gjort strandhugg i Farhult för att bada från båten. Nice:-)


Grabbarna bus väntar på att få ta sig ett dopp

Här tar Jossan sig ett dopp i Farult, farmor sitter kvar i båten och

Jag ska berätta lite mer vad som hänt i sommar men nu kallar William och vill ha söndagsmys med familjen i soffan, jag återkommer inom kort, tjingeling:-)

RSS 2.0